latinica  ћирилица
21/09/2023 |  08:26 ⇒ 09:42 | Аутор: РТРС

Жупљанин: ОБА БиХ годинама под утицајем СДА (ВИДЕО)

Декан бањалучког Факултета за безбједност и заштиту Слободан Жупљанин рекао је за РТРС да је ОБА БиХ годинама била под пуним утицајем СДА и радила мимо закона извршавајући њене налоге.
Слободан Жупљанин - Фото: РТРС
Слободан ЖупљанинФото: РТРС

Жупљанин је рекао да с тога не изненађује што је код посланика СДА Салка Зилџића пронађена службена исказница ОБА и пиштољ без дозволе, додајући да много људи у БиХ има те исказнице и да је из Републике Српске годинама указивано на овај проблем.

- ОБА БиХ се издигла изнад закона, радила по налогу СДА и за њен рачун, проводећи незаконита прислушкивања и процесе - истакао је он.

Жупљанин је рекао да ће бити потребно много времена да се утврди ко све има исказницу ОБА, јер је питање колико се таквих исказница уопште налази у регистру.

Говорећи о Кристијану Шмиту и новим провокацијама током посјете Републици Српској, Жупљанин је поновио да Шмит није високи представник и да је нелегитиман и нелегалан.

- Став Републике Српске је да је Шмит нелегитиман и забрањен му је улазак у институције Српске - подсјетио је он.

Жупљанин је додао да Шмит чак није ни њемачки туриста, јер туристи долазе с намјером да упознају неку земљу и њена добра, а он је дошао с лошим намјерама према српском народу.