latinica  ћирилица
21/09/2023 |  11:05 ⇒ 12:58 | Аутор: СРНА

Томић: Скупом ставити до знања да се према Српској не може односити маћехински

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић истакао је да протестни скуп "Граница постоји" треба да стави до знања да се према Републици Српској нико не може односити маћехински, а посебно не они који нису на регуларан начин изабрани да долазе у ову земљу и који намећу законе.
Граница постоји - Фото: РТРС
Граница постојиФото: РТРС

- Тим скупом се ставља до знања да ми овдје нисмо нека племена да они могу да кроје политику и правила понашања него цивилизован народ који поштује све договоре и споразуме, а посебно уставне одребе - рекао је Томић Срни пред сутрашњи најављен протестни скуп на Лапишници у Источном Старом Граду.

Он је оцијенио да ће ова врста борбе вјероватно трајати мало дуже али и поручио да се неће одустати.

- Онај ко је у праву ће побједити, а питање је времена. Не жури нам се јер је најтеже било када су се у рату губиле главе. Данас за то нема потребе. Данас ћемо памећу, учењем, образовањем, слогом да бранимо Републику Српску, за коју је положено више од 23.000 живота - додао је Томић.

На међуентитетској линији разграничења на Лапишници за сутра је планиран протестни скуп "Граница постоји".

Скупови под мотом "Граница постоји" почели су 1. септембра, а грађани су се на овакав потез одлучили након што им је МУП Кантона Сарајево забранио да се окупе испред правосудних институција у Сарајаву, да би тамо изразили незадовољство због подизања политичке оптужнице против предсједника Републике Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Српске Милоша Лукића.

Суд БиХ је 11. септембра, потврдио оптужницу Тужилаштва БиХ против Додика и Лукића због неизвршавања одлука Кристијана Шмита.