latinica  ћирилица
22/09/2023 |  12:06 | Аутор: СРНА

Бањац Тривићевој - граница постоји

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац рекао је да је сваки напад на постојање Републике Српске грубо кршење Дејтонског споразума и да не види било какав проблем у изражавању јасног става грађана Српске на скуповима "Граница постоји".
Дарко Бањац - Фото: РТРС
Дарко БањацФото: РТРС

- Грађани на овим скуповима шаљу поруку да граница постоји, односно да постоје Република Српска и наведена граница, која је дефинисана Дејтоном - рекао је Срни Бањац, коментаришући најновији став лидера "Народног фронта" Јелене Тривић која је изразила неслагање са организацијом скупова "Граница постоји".

Рекао је да Тривићева овим ставовима показује очигледну фрустрацију откако није побиједила на изборима за предсједника Српске.

- Не знам чега се Тривићева плаши и за коју политику уопште ради. Препоручио бих јој одмор и да не буде толико фрустрирана губитком јер је то политика. Можда ће имати више среће други пут, уколико је уопште буду кандидовали за било коју функцију - рекао је Бањац.

Он је рекао да су грађани Српске рекли шта имају на поменутим изборима, односно да Тривићеву и њену политику не желе с обзиром да је неколико пута напуштала Народну скупштину када се гласало у смислу одбране позиције Српске.

- Она неће да схвати да граница постоји. Наиме, у складу са Дејтонским споразумом, државна заједница БиХ је састављена од два ентитета. Дакле, државност тој заједници дају ентитети. И да ли ми треба да ћутимо о свему што се ради и на покушаје нелегалног Кристијана Шмита да намеће разне законе? Зар треба да чекамо да нам сутра нападну имовину и слично - упозорио је Бањац.

Јелена Тривић је, између осталог, за федералне медије изјавила да се не слаже са организовањем скупова "Граница постоји" јер није добро излазити на, како је рекла, међуентитетске линије и давати сигнале тензија.