latinica  ћирилица
22/09/2023 |  12:25 ⇒ 14:17 | Аутор: РТРС

Носовић: Постало дегутантно колико не постоји правда за Србе и српске жртве

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић каже да је постало дегутантно колико не постоји правда за Србе и српске жртве.
Савез логораша Републике Српске - Фото: РТРС
Савез логораша Републике СрпскеФото: РТРС

Носовић је оцијенио као забрињавајуће одбијање Суда БиХ да потврди оптужницу против 13 припадника такозване Армије БиХ за ратни злочин над 56 српских цивила у Јошаници код Фоче 1992. године, чиме је ова правосудна установа потврдила да је "правно мучилиште за Србе".

- Ако погледамо да су првостепеном пресудом ослобођени људи, који су чинили злочине у једном селу, над недужним људима и да се такви ослободе, то је толико иронично и нељудски. Поразно је шта раде Кристијан Шмит, Тужилаштво и Суд БиХ. Већи је проблем што се ствара атмосфера да се праве нове српске жртве - каже Носовић за РТРС.

Истакао је да тзв. међународна заједница уз помоћ домаћих "сателита" очигледно опет прави ситуацију да се слободно могу  затварати и прогонити Срби, а за то нико неће бити кажњен.

- Нису кажњавани ни до сада. Српски народ мора бити освијешћен. Мора се схватити да се води рат против православног народа, само што то није званично објављено - каже Носовић.