latinica  ћирилица
22/09/2023 |  14:41 ⇒ 14:42 | Аутор: РТРС

Ђајић: Конгрес неуролога у Нишу прилика за стицање знања и размјену искустава

Конгрес неуролога Србије, који се одржава у Нишу, прилика је за успостављање будуће сарадње са стручњацима из Србије и за стицање нових знања, изјавио је генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић, који учествује на овом скупу.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

Главне теме овогодишњег Конгреса неуролога Србије са међународним учешћем који се одржава у Нишу од 21. до 24. септембра су цереброваскуларне болести, неуродегенеративне болести, епилепсије и демијелинизационе болести, а биће приказане актуелности из свих области неурологије, као и неуронаука у цјелини.

Ђајић је истакао да је Конгрес и прилика за успостављање будуће сарадње са стручњацима из Србије кроз едукацију на којој инсистира откако је на челу највеће здравствене институције у Републици Српској, саопштено је из УКЦ-а.

- Република Српска има одличну сарадњу са Србијом, чији су љекари наши стални сарадници и едукатори наших љекара и медицинског особља, на чему сам неизмјерно захвалан. Конгрес је још једна прилика за спој теоретског знања и свакодневне клиничке праксе - оцијенио је Ђајић.

Конгресу присуствују стручњаци и љекари из Бањалуке и других градова Републике Српске.