latinica  ћирилица
23/09/2023 |  16:06 ⇒ 20:24 | Аутор: СРНА

Додик поручио Миличевићу: Национално одговорна политика је и чување институција Српске (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је Милану Миличевићу да је национално одговорна политика и чување институција Републике Српске на које је СДС из анимозитета према њему бацила камен.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Упитан да прокоментарише изјаву предсједника СДС-а Милана Миличевића да ће ова странка на политичку сцену вратити одговорну националну политику, Додик је изјавио Срни да када предсједник СДС-а каже да га на понашање у заједничким институцијама не обавезује став Народне скупштине Републике Српске, онда немамо проблем с национално неодговорном политиком, већ одсуством било какве националне политике.

Предсједник Српске је нагласио да нови предсједник СДС-а Милан Миличевић, умјесто флоскула о враћању одговорној националној политици, прво мора СДС вратити кући.

- Лутања о пробосанству су их извела из Републике Српске, одвојила од народа и великог броја чланства. Радујем се да ће у институције Републике Српске као саговорник доћи реформисан СДС. И ово моје очекивање је очекивање национално одговорног политичара - истакао је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Што се тиче Миличевићеве тезе о, како је рекао, договореној представи између предсједниканм Српске и Кристијана Шмита, Додик је позвао предсједника СДС-а да исту представу одигра и он, па да на суд не иде сам.

- Сводити нелегалан долазак њемачког политичара у БиХ на однос са Додиком је прворазредни национално неодговоран став. Бојим се да Миличевић не схвата шта се дешава или се просто плаши да схвати, јер у том случају би морао заузети другачији став. А овакав СДС нема став о најважнијим националним питањима - указао је предсједник Републике.