latinica  ћирилица
26/09/2023 |  07:47 | Аутор: СРНА

У Нишу свечано затварање манифестације "Дани Српске у Србији"

Манифестација "Дани Српске у Србији" свечано ће бити затворена бесједом министра за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златана Клокића на свечаности у Народном позоришту у Нишу.
"Дани Српске у Србији" -
"Дани Српске у Србији"

Свечаност ће почети у 19.30 часова, а госте и публику поздравиће градоначелник Ниша Драгана Сотировски, док ће у име организатора манифестације говорити шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

У умјетничком дијелу програма биће организован концерт бањалучке групе "Оне три".

Свечаном затварању манифестације претходиће пријем који ће градоначелник Ниша приредити за делегацију Републике Српске у 18.00 часова у Градској управи.

Посљедњег дана манифестације, чланови Академије наука и умјетности Републике Српске представиће првих пет томова Енциклопедије Републике Српске у свечаној сали огранка САНУ у Нишу.

О овом значајном пројекту говориће предсједник и потпредсједник Академије Рајко Кузмановић и Драгољуб Мирјанић, те генерални секретар Драго Бранковић.

Промоцији ће присуствовати Клокић, Цицовић и Сотировски.

На 11. "Данима Српске у Србији", коју Представништво Републике Српске у Србији сваке године организује са жељом да грађанима Србије представи културу, умјетност, привреду, науку и просвјету Српске, ове године је изведено 12 програма у 11 градова Србије са више од 160 учесника из Бањалуке, Требиња, Градишке, Источног Сарајева и Београда.