latinica  ћирилица
26/09/2023 |  12:20 | Аутор: СРНА

Ђуричић: Аднан Рондић да се извини свима који су изгубили некога у НАТО агресији

Удружење новинара Републике Српске згрануто је објавом новинара Ал џазире Балкан Аднана Рондића да "жали" што НАТО није раније бомбардовао Србију и од њега очекује да се бар извини свима који су некога изгубили у НАТО агресији, али и цијелом српском народу и цивилизованом свијету, рекао је предсједник Скупштине овог удружења Бранимир Ђуричић.
Бранимир Ђуричић - Фото: РТРС
Бранимир ЂуричићФото: РТРС

Ђуричић је истакао да је Рондић показао морбидан и крајње некоректан став у вези са НАТО агресијом на Србију, те сматра готово немогућим да неко слави злочин, посебно таквих размјера.

- Вољели бисмо да Рондић, који себе назива новинаром, оде до било којег споменика невиним жртвама НАТО агресије, а подсјећам да је НАТО без одобрења Савјета безбједности УН бомбардовао Србију, или да оде у било коју болницу гдје се лијече цивили од најтежих онколошких болести. Нажалост, НАТО је у бомбардовању користио осиромашени уранијум и знамо колико је повећан број обољелих од карцинома у Србији - рекао је Ђуричић за Срну.

Он је додао да је разочаравајуће да Рондић ни након неколико часова од ове срамне објаве на "Фејсбуку" није нашао за сходно да је избрише или да се извини.

- Још горе, чак има подршку за тај морбидан и недопустив став - нагласио је Ђуричић.

Новинар Ал џазире Балкан Аднан Рондић своју мржњу према Србима показао је објавом на Фејсбуку у којој "жали" што НАТО није раније бомбардовао Србију.

- Закукао Новак Ђоковић због НАТО бомбардовања Србије. И мени је, Новаче, жао, што су вас бомбардовали 1999. Требали су много прије - написао је Рондић.