latinica  ћирилица
26/09/2023 |  21:56 | Аутор: РТРС

Предсједништво СПС-а: Економска ситуација тешка, потребна додатна помоћ грађанима

У Бањалуци је одржана сједница Предсједништва Социјалистичке партије Српске у проширеном саставу, на којој је разговарано о актуелној економској и политичкој ситуацији у Републици Српској, БиХ и региону, саопштили су из СПС-а.
СПС - Фото: РТРС
СПСФото: РТРС

- На дневном реду сједнице Предсједништва СПС-а нашла су се питања важна за грађане Републике Српске. Предсједништво СПС-а је усвојило закључке којима се, између осталог, захтијева од надлежних институција да ограниче цијене основних животних намирница, али не било којих, већ оних које су неопходне за свакодневни живот попут хљеба, млијека, уља, брашна, опреме за бебе. Трајно рјешење овог проблема је укидање ПДВ-а на ове робе, уз истовремено повећање пореза на луксузне робе - саопштили су из СПС-а након сједнице.

На Предсједништву СПС-а разговарано је и о унутарпартијским изборима и предстојећем Конгресу, али и о политичким односима у Републици Српској и БиХ.

- Предсједништво СПС-а позива представнике три народа на компромис и договор како бисмо грађанима обезбједили боље услове за живот и ублажили ефекте економске кризе. СПС је против наметања одлука и досљедно се залажемо за поштовање Дејтонског споразума - стоји у саопштењу СПС-а.

Предсједништво СПС-а изразило је пуну подршку српском народу на Косову и Метохији, те позвало међународну заједницу да непристрасно приступе посредовању и рјешавању проблема у јужној српској покрајини, Косову и Метохији.