latinica  ћирилица
30/09/2023 |  21:34 | Аутор: РТРС

Гренел: Саливан и Блинкен пласирали лажне информације о српским трупама

Бивши изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел рекао је да су савјетник за националну безбједност САД Џејк Саливан и државни секретар Ентони Блинкен пласирали лажне информације о распоређивању српских трупа на административној линији са Косовом.
Ричард Гренел (фото: З. Јовановић) - Фото: ТАНЈУГ
Ричард Гренел (фото: З. Јовановић)Фото: ТАНЈУГ

Гренел је на друштвеној мрежи Твитер навео да Блинкен и Саливан немају "додирних тачака са Балканом", као и да је број српских војника у рејону административне линије смањен у односу на прошлу годину, са 14.000 на 7.500 војника.

- Џејк Саливен и Ентони Блинкен јуче су пласирали лажне информације о српским трупама на граници са Косовом. Они су тако ван додира са Балканом. Прошле године је било 14.000 војника, данас 7.500 војника, а до понедељка ће бити 4.000 српских војника на граници - поручио је Гренел.

Он је упитао зашто је администрација предсједника САД Џозефа Бајдена доставила погрешне информације, и због чега је косовском премијеру Аљбину Куртију дозвољено да пређе црвену линију постављену 3. јуна.

- Зашто је Бијела кућа Џозефа Бајдена лагала о нагомилавању? И зашто су поставили црвену линију 3. јуна за Аљбина Куртија и онда га пустили да пређе ту линију без посљедица - додао је Гренел.

Гренел је закључио да слабост изазива хаос.