latinica  ћирилица
01/10/2023 |  12:35 ⇒ 14:13 | Аутор: ТАНЈУГ

На прелазу Јариње ухапшен Лазар Јанићијевић, одведен у непознатом правцу

На административном прелазу Јариње, из колоне возила грађана који су данас ишли на сахрану трагично настрадалог Стефана Недељковића извучен је и лишен слободе Лазар Јанићијевић, који је одведен у непознатом правцу, саопштила је Српска листа.
Јариње и Брњак отворени за саобраћаj (Фото: Sputnik) -
Јариње и Брњак отворени за саобраћаj (Фото: Sputnik)

Породици и пријатељима није дато никакво образложење оваког понашања полицајаца на прелазу, нити им је предочен разлог за његово лишење слободе.

Како наводи Српска листа, у овом тренутку адвокат покушава да сазна где се Јанићијевић налази.

- Уз ћутање међународне заједнице наставља се прогон српског народа на Косову и Метохији од стране Куртијевог режима. У тренутку велике жалости на сјеверу Косова и Метохији свакога дана се ређају инциденти које изазивају Куртијеви специјалци, па је након јучерашњег пребијања тројице младића у Зубином Потоку" данас лишен слободе Лазар Јанићијевић - наводи Српска листа.

У овом тренутку адвокат покушава да сазна где се налази господин Јанићијевић.

Из Српске листе наводе да је "ова отмица, и бруталност Куртијевог режима очигледно је последица ћутања међународне заједнице која сада и без оклијевања очигледно дозвољава све оно што Курти ради српском народу, а што су до прије недјељу дана чинили прикривено уз лажне позиве Куртију да деескалира ситуацију".

- Сада је више него јасно да је српски народ пред очима КФОР-а, Еулекса, УНМИК-а и свих лажних душебрижника за људска права остављен на милост и немилост Куртијевог режима - саопштила је Српска листа.