latinica  ћирилица
01/10/2023 |  22:46 ⇒ 22:52 | Аутор: Агенције

Емитован аудио-снимак свједока убиства Бојана Мијаиловића у селу Бањска

Вечерас је на телевизији Пинк објављен аудио-снимак свједока убиства Бојана Мијаиловића у селу Бањска.
Бањска (Фото: TANJUG/ DOPISNIK KiM) -
Бањска (Фото: TANJUG/ DOPISNIK KiM)

- Дана 24. септембра задесио сам се у Бањској гдје сам се срео са групом наших људи у униформама. Пришао сам код њих, питао сам да ли треба нека помоћ. Нисам знао о чему се ради, рекао сам да знам овај терен, знам је ли треба нешто да вам се помогне. Тако док сам причао са њима, одједном је почела да пуца на нас тзв. косовска полиција - рекао је свједок.

Пуцали су, додаје, са свих страна, "из свега и свачега".

- Нисам знао уопште шта се догађа, мислио сам да нико жив неће да се извуче... Пуцали су из свега и свачега. Рекао сам да знам овај пут, тамо може да се бјежи и кренуо сам да бјежим, а за мном је кренуо Бојан Мијаиловић. Трчећи кроз шуму, путем нас је јурила група тзв. косовских полицајаца која је пуцала за нама, без икаквог упозорења – стој, стани... Били смо без пушака, без ичега. И још пар метара, погодили су и њега и мене - свједочи он о сукобу.

Испричао је да је Бојан пао на пут и више није могао да бјежи, док он сам скочио "под пут",да се склони.

- Када сам се подигао да видим шта је и како је, видио сам да је њему пришла група полицајаца и са неке непосредне близине, од два метра пуцали су у њега - рекао је свједок.

Након што се ту задржао, како каже, пар секунди, видјевши да му је живот у опасности, наставио је да бјежи, а полиција га је примјетила и наставила да пуца за њим.

- Ја сам знајући те путеве, успио да се извучем до неког потока и даље шта је више било.... Ја стварно не знам - завршио је своје свједочење очевидац сукоба у Бањској.