latinica  ћирилица
02/10/2023 |  19:35 ⇒ 19:47 | Аутор: РТРС

Осумњичени за убиство полицијског инспектора Ненада Марковића и тројица помагача ухапшени (ФОТО/ВИДЕО)

У пуцњави у центру Бијељине, синоћ је убијен полицијски инспектор Ненад Марковић. Полиција је ухапсила осумњиченог и још тројицу његових помагача. Незванично сазајемо да је за убиство осумњичен Никола Кокановић из Брчког, који већ има полицијски досије. У Бијељини данас директор полиције Синиша Кострешевић- изразио је саучешће породици страдалог полицијског инспектора, истакавши да ће до детаља бити разјашњено све у вези с овим убиством.
Убиство у Бијељини - Фото: РТРС
Убиство у БијељиниФото: РТРС

Полицијској управи у Бијељини, пуцњава је пријављена око поноћи. У Улици Меше Селимовића у близини ноћног клуба пронађено је тијело полицијског службеника Ненада Марковића, које је потом превезено у болницу.

- У поноћ је довежено лице, 38 година, са двије простријелне ране, у предјелу грудног коша, без знакова живота. Након пријема и тријаже, нажалост лице је преминуло - истакао је Милан Тодоровић, начелник Одјељења за хируршке гране ЈУ "Свети Врачеви".

Убијени Ненад Марковић радио је као полицијски инспектор. Пола часа прије убиства завршио је увиђај на другом случају. Незванично, приликом изласка из локала осумњичени је пуцао у инспектора. Претходно, према тврдњама очевидаца, није било никаве комуникације међу њима. Четири осумњичене особе су ухапшене.

- Лишена су слободе четири лица која се доводе у везу са извршењем овог кривичног дјела и настављамо радње на документовању овог кривичног дјела. Сва лица која се доводе у везу са извршењем овог кривичног дјела су нам доступна и налазе се под нашом контролом - поручио је Стјепан Терзић, начелник ПУ Бијељина.

Мотив Марковићевог убиства засада није јасан и предмет је даље истраге.

- Ниједно лице које је умијешано на било који начин у овај немили догађај, неће бити изостављено и искључено одговорности. Предузимамо све мјере и радње да се сваки детаљ везан за овај случај расвјетли - истакао је Синиша Кострешевић, директор Полиције Републике Српске.

Из Тужилаштва више детаља најављују за сутра. Данас су потврдили само да су ухапшени Брчак иницијала Н.К. осумњичен за тешко убиство и лица Д.С., Б.С. и Д.Ш. осумњичени за помагање. Грађани Бијељине осудили су овај злочин.

Осумњичени Кокановић, син је народног посланика и члана Социјалистичке партије Зорана Кокановића и од раније је познат полицији.

Према писању медија, прије пола године неправоснажно је осуђен на двије године и два мјесеца затвора због подстицања на паљевину аутомобила и бацање бомбе на угоститељски објекат у Брчком. У априлу 2019. хапшен са још десет особа због сумње да су учествовали у кријумчарењу 140 миграната.