latinica  ћирилица
11/10/2023 |  11:00 ⇒ 14:05 | Аутор: Агенције

Увредљив одговор Комшића амбасадорки Израела

Након што је амбасадорка Израела у БиХ Галит Пелег посебном изјавом протестовала против иступа предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића, у којем је коментарисао рат Израела и Хамаса, и Палестини, услиједио је увредљив Комшићев одговор у којем је амбасадорку назвао "будалом".
Жељко Комшић - Фото: СРНА
Жељко КомшићФото: СРНА

- Поштована амбасадорице, ово што сте Ви изговорили, а тиче се моје изјаве везано за став Борјане Кришто, и све што се дешава ових дана у Израелу и Гази, могу само рећи да тако нешто што сте Ви изговорили не да није тачно (погледајте и послушајте моју изјаву), већ тако нешто може рећи само или злонамјерна лажљива будала или изманипулисана, такође злонамјерна будала - рекао је Комшић.

Комшић се ту није зауставио, већ је поручио Пелеговој да сматра да се она налази у другој групи, односно, како каже, у групи "изманипулисаних будала".

- С обзиром на то да вјерујем да Ви ипак спадате у ову другу категорију, порука Вама је сљедећа - тај перверзњак који Вас је наговорио на ову лаж и глупост, јер очигледно нисте ни погледали ни послушали моју изјаву, а којем је новац важнији од чињенице да га зарађује са сљедбеницима оне политике и идеологије која је учествовала у холокаусту над Вашим народом је проблем Ваше државе - рекао је Комшић за Радио Сарајево.

Подсјећамо, амбасадорка Израела у БиХ реаговала је на интервју који је Комшић дао за БХРТ у којем је индиректно оправдавао напад припадника Хамаса на Израел, рекавши како то треба посматрати "у контексту".