latinica  ћирилица
16/10/2023 |  13:39 ⇒ 20:56 | Аутор: РТРС

Вишковић: Додикова порука из Сарајева - можете шта хоћете, али не и докле хоћете (ВИДЕО)

Порука предсједника Републике Српске Милорада Додика испред Суда БиХ јесте да могу да раде шта хоће, али не и докле хоће, рекао је предсједник Владе Српске Радован Вишковић у емисији Специјал, након изјашњавања Додика по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.
Специјал - Фото: РТРС
СпецијалФото: РТРС

Нагласио је да је данашњи дан велика побједа за Републику Српску.

- Прекршен је поново Устав БиХ, оптужница није достављена на ћириличном писму. Чули сте да поступајући судија није дао да се било шта каже - истиче Вишковић.

Додаје да је овај дан велика побједа Српске и Милорада Додика, јер су многи прижељкивали да се неће појавити, да не смије, те да ће тражити изговоре за то.

- Он се појавио и рекао шта је имао испред Суда БиХ. То је порука да могу да раде шта хоће, али не и докле хоће. Не можете некога позвати на одговорност на основу нечега што је донијела особа која је нелегитимна и нелегална - каже Вишковић.

Наводи, да из Суда БиХ неће чекати да се заврши сам судски процес, а на неки начин Ћосић као поступајући тужилац, тражиће изрицање мјере. 

Подсјећамо, предсједник Републике Српске Милорад Додик и вршилац дужности директора Службеног гласника Милош Лукић нису се данас у Суду БиХ изјаснили о кривици по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.