latinica  ћирилица
21/10/2023 |  12:35 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Додик: Америка показује непријатељство према Српској (ФОТО/ВИДЕО)

Република Српска иде даље, неће стати и нико је неће уништити, изјавио је предсједник Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је поручио да ће "Српска доносити тешке политичке одлуке у будућем времену".

- Српска сигурно неће дозволити да буде скрајнута. Америка показује своје непријатељство према Српској. То је видљиво. То што они сада покушавају да сведу све на Милорада Додика и његову породицу, то су стари штосови империјалиста који мисле да је све тако. Наравно да није тако – истакао је Додик.

Додик је напоменуо да "човјек, ако може људски да размишља, онда каже шта је ово, какав је ово свијет?"

- Па Бајденов син је највећи корупционар, ако хоће да га ухапсе, он се штити имунитетом. То што неки новинари лажу и петљају, што неке мреже измишљају, што БН не одустаје од тога да криминализује Српску, то је друга прича. То није истина. Гдје вам је криминал о којем причате? Зашто стално лажете? Сад ћемо морати да одговарамо на сваку врсту неистине у том погледу. Да су Американци имали имало доказа за то да је Милорад Додик у криминалу о којем су овдје говорили годинама, зар мислите да бих стајао овдје пред вама? – рекао је Додик.

Додик је нагласио "да су зато измислили Кристијана Шмита који каже да ако не поштујеш оно што он измишља овдје онда мораш да идеш у затвор".

- Видјећемо како ће то изгледати. Ја мислим да ће прије Српска бити независна. Убрзана је са овим процесима који раде и то није одбрана Милорада Додика, већ је то одбрана Републике Српске. Знам шта они хоће. Они хоће да склоне људе од ауторитета који хоће да пригрле Дејтонски споразум и оно што нам је Дејтон дао – поручио је Додик.

Предсједник Српске је истакао да "у том погледу, не желимо да изгубимо ниједну надлежност".

- Отели сте нам 90, не можете више ниједну. И тих 90 ћете морати да вратите. И то је наша политика. То што се вама не свиђа је неки други пар рукава. То је наша политика. Да ли успијевамо одмах у свему томе? Не. Прије пет година нико није смио ни да каже ништа о референдуму, о самосталности Српске. То је реална алтернатива. За нас је будући живот и реална алтернатива самосталност Републике Српске – навео је Додик.

Додик је напоменуо да је свијет данас у глобалном расулу и нереду.

- Српска се налази у стању реда и то можете да видите гдје год да идете. Можете да примјетите да је пут од Градишке до Дубице био потпуно девастиран. Српска је направила ауто-путеве. Градимо и даље. Идемо даље. Не желим да Српска икога вријеђа или да се овдје осјећа лоше. Српска је слободна и широка за све, осим за њене непријатеље – закључио је Додик.