latinica  ћирилица
24/10/2023 |  14:27 ⇒ 14:29 | Аутор: Агенције

Исак о "терористичким ћелијама" у БиХ: Дођите код нас да вас обучимо да радите

Рамо Исак, министар унутрашњих послова ФБиХ говорио је о безбједносној ситуацији у БиХ, поготово када је ријеч о повећању степена безбједности због ситуације на Блиском истоку. Исак је упутио и замјерке на рачун италијанске обавјештајне службе.
Рамо Исак (Фото: fbihvlada.gov.ba) -
Рамо Исак (Фото: fbihvlada.gov.ba)

Исак је објаснио да је степен безбједности подигнут због сукоба змеђу Израела и Палестине.

- Наравно да је то из предострожности. Нема информација да ће се нешто десити - навео је.

Такође, он је детаљније говорио како ће то изгледати на терену.

- Повећава се број службеника у одређеним мјестима, локацијама. То је физички начин обезбјеђења. Имамо друге начине и то оперативне. Обилазе се одређене институције, долази се до одређених података, врше се одређени прегледи на одређеним локацијама - истакао је Исак.

Након што је италијански медији објавили да тамошња обавјештајна служба располаже информацијама да је 20 терористичких ћелија активно на нашим просторима, укључујући БиХ Исак каже да су те информације нетачне и да грађани могу мирно спавати, јер, како наводи, безбједносна ситуација је задовољавајућа.

- Није тачно, износе неистине. Наше службе раде професионално. Ја ћу замолити њихове обавјештајне службе да дођу код нас на обуку, да их наши људи обуче и да крену радити свој посао квалитетно - истакао је Исак.

Поновио је Исак да уколико правосудни органи нареде да безбједносне структуре у ФБиХ буду оперативне да ухапсе Додика то ће и бити учињено.