latinica  ћирилица
09/11/2023 |  11:35 ⇒ 12:49 | Аутор: РТРС

Цвијановићева са француским сенаторима: Против покушаја централизације БиХ (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић састала се данас у Паризу са француским сенаторима Валери Боаје, Оливијеом Кадиком и Кристијаном Камбоном.
Цвијановићева у Француској са сенаторима -
Цвијановићева у Француској са сенаторима

На састанку са члановима Горњег дома француског парламента, разговарано је о актуелном политичким приликама и процесу европских интеграција БиХ.

Цвијановићева је упознала саговорнике са политичким односима, уставном структуром и децентрализованом организацијом БиХ, изразивши оштро противљене насилним и антидејтонским покушајима њене централизације.

Она је изразила опедијељеност ка чланству у Европској унији, истакавши да ЕУ треба да има избалансиран и реалан приступ без двоструких стандарда, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Цвијановићева се претходно састала са групом посланика у Народној скупштини Француске, коју је предводила предсједница посланичке групе Националног окупљања Марин ле Пен.

У оквиру радне посјете Француској, предвиђен је билатерални састанак Цвијановићеве и осталих чланова Предсједништва са предсједником Француске Емануелом Макроном.

Планиран је и низ састанака са члановима француског парламента, а предвиђено је да Цвијановићева, поводом Дана примирја у Првом свјетском рату, положи вијенац на Споменик краљу Петру Првом и Александру Првом Карађорђевићу у Паризу.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)