latinica  ћирилица
09/11/2023 |  21:44 ⇒ 21:44 | Аутор: РТРС

Теслић: Драган Богданић и Ђорђе Гајић избачени из СНСД-а (ВИДЕО)

Општински одбор СНСД Теслић искључио је на данашњој сједници из ове странке Драгана Богданића и Ђорђа Гајића, а на приједлог Извршног комитета.
Драган Богданић - Фото: СРНА
Драган БогданићФото: СРНА

ОО СНСД, на челу са предсједником Радиславом Ђурићем дао је пуну подршку институцијама Републике Српске, предсједнику Милораду Додику и Милошу Лукићу због монтираног политичког процеса који се води против њих.

- Сви смо ми врло добро упознати са процесом који се води против предсједника Милорада Додика и Милоша Лукића пред Судом БиХ, а који се терете за кривично дјело неизвршавања одлука Кристијана Шмита. Мишљења сам да се ради о једном монтираном политичком процесу који је усмјерен на урушавање институција Републике Српске и нашег предсједника. Ми као Општински одбор СНСД Теслић дајемо јасну и недвосмислену подршку нашем предсједнику у раду и очувању институција Републике Српске и српског народа - рекао је вечерас предсједник ОО СНСД Теслић Радислав Ђурић након одржане сједнице Општинског одбора.

Ђурић је нагласио да се у правном законодавству било које земље у свијету ово не би могло десити.

- Ми врло добро знамо да је Указ о проглашењу Закона који је Додик потписао прошао процедуру Народне скупштине Републике Српске и да ни бошњачки клуб у Вијећу народа Републике Српске није потегао витални национални интерес по том питању. Овдје имамо процес који контролишу одређени центри моћи и није никаква тајна да иза свега стоје САД, Кристијан Шмит и Суд БиХ. На свима нама је тежак задатак, а то је да се правним средствима бранимо против неправде - рекао је предсједник Ђурић.