latinica  ћирилица
20/11/2023 |  12:02 ⇒ 13:55 | Аутор: РТРС

Обиљежавање крсне славе МУП-а Српске (ВИДЕО)

У Бијељини је ломљењем славског колача, парастосом и пријемом за породице погинулих обиљежена крсна слава Министарства унутрашњих послова Републике Српске Свети архангел Михаило.
Обиљежавање крсне славе МУП-а Српске - Фото: РТРС
Обиљежавање крсне славе МУП-а СрпскеФото: РТРС

Код спомен-обиљежја испред Полицијске управе Бијељина одана је почаст за 53 припадника МУП-а погинула у Одбрамбено-отаџбинском рату рату.

Начелник Полицијске управе Стјепан Терзић је истакао да погинулим полицајцима дугујемо вјечну захвалност.

Крсна слава МУП-а Српске обиљежена је и у Требињу. У цркви Светог цара Лазара служен је помен и положено цвијеће на спомен обиљежје погинулим припадницима МУП-а из Источне Херцеговине.

Начелник Синиша Лакета рекао је да је требињска полиција одговорила свим безбједносним изазовима у овој и прошлим годинама.

И Полицијска управа Источно Сарајево обиљежила је крсну славу МУП-а ломљењем славског колача у Храму Успења Пресвете Богородице и полагањем вијенаца на Централном спомен-обиљежју настрадалим припадницима МУП-а Српске.

У Мркоњић Граду служен је парастос и положено цвијеће на спомен-обиљежја погинулим припадницима ових полицијских Управа.

Поводом обиљежавања крсне славе МУП-а, у Приједору су положени вијенци на спомен-обиљежјe погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова Српске.

Уступљена фотографија

Након полагања вијенаца и одавања почасти за 74 полицајца припадника тадашњег ЦЈБ Приједор и шест припадника Седмог одреда Специјалне бригаде полиције, у духу православних обичаја обиљежена је крсна слава.