latinica  ћирилица
21/11/2023 |  08:15 ⇒ 09:45 | Аутор: РТРС

Честитке званичника МУП-у Српске: Чувати успомене на оне који су дали своје животе за нашу слободу

Поводом Крсне славе - Свети архангел Михаило, Министарства унутрашњих послова Републике Српске бројни званичници упутили су своје честитке.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку министру унутрашњих послова Републике Српске Синиши Карану поводом Крсне славе Министарства - Светог Архангела Михаила.

- Поводом Светог Архангела Михаила, Крсне славе МУП-а Републике Српске, Вама, вашим сарадницима и свим припадницима упућујем најискреније честитке, са жељама да вас ова прослава испуни радошћу, те вам донесе много успјеха у вашем важном раду на заштити безбиједности грађана - наводи Додик.

У честитки предсједника Републике се наводи да с посебним поштовањем морамо чувати успомену на припаднике МУП-а Српске, који су дали своје животе, како би ми данас живјели у слободи и сигурности.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске - Светог архангела Михаила министру Синиши Карану и свим припадницима МУП-а, нагласивши да је Република Српска с правом поноснашто данас има снажну, модерну и добро опремљену полицију, оспособљену да се суочи са највећим безбједносним изазовима и као таква представља највећи гарант мира и стабилности.

- На овај дан, с посебним поштовањем сјећамо се 782 погинула и нестала полицајца у Одбрамбено-отаџбинском рату, који су заједно са Војском Републике Српске, стали у одбрану свог народа, уставног поретка и граница Републике Српске - истакла је Цвијановићева у честитки.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку министру унутрашњих послова Синиши Карану, директору полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а, поводом Аранђеловдана, крсне славе Министарства унутрашњих послова.

- У име Владе Републике Српске и у своје име честитам Вам Аранђеловдан, крсну славу Министарства унутрашњих послова, те користим ову прилику да упутим изразе дубоке захвалности за то што сте више од три деценије остали стуб државности и предани чувар наше светиње - Републике Српске - истакао је Вишковић.

У честитки се наводи да МУП и сви његови часни припадници, који обављају овај тежак и частан посао, представљају једну од најважнијих институција Републике и својеврсан гарант нашег опстанка на овим просторима.

Полиција Републике Српске бројним активностима показује да је опредијељена за борбу против организованог криминала, али и успјешна у очувању безбједности на простору Српске, поручио је директор Полиције Синиша Кострешевић.

Кострешевић је истакао да томе свједочи посљедња акција Полицијске управе Источно Сарајево са Управом Министарства унутрашњих послова за организовани и тешки криминалитет у којој је ухапшено 14 особа осумњичених да су дужи период на подручју Источног Сарајева набављале и продавале различиту врсту дроге.