latinica  ћирилица
21/11/2023 |  16:09 ⇒ 22/11/2023 | 07:37 | Аутор: РТРС

Сатлер у дводневној посјети Бањалуци

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер боравиће у наредна два дана у Бањалуци гдје ће сутра присуствовати конференцији под називом "Изазови и будућност пословања" коју организује Унија послодаваца Републике Српске, а финансира ЕУ.
Јохан Сатлер - Фото: РТРС
Јохан СатлерФото: РТРС

Циљ конференције је идентификовање кључних економских и социјалних изазова који ће допринијети изградњи продуктивног и социјално праведног друштва, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Конференција ће бити одржана у Банском двору са почетком у 10.30 часова, а изјаве за новинаре су у 11.00 часова.

Након тога, Сатлер ће отворити конференцију "Цивилно друштво и медији: Критички гласови под притиском" у Дому омладине у Бањалуци.

На конференцији, која почиње у 11.30 часова, обратиће се и шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Брајан Агелер, као и извршни директор "Транспаренси интернешнела" у БиХ Ивана Корајлић.

Током два панела која ће услиједити, представници цивилног друштва, институција и медија дискутоваће о актуелним темама и о нацрту закона о посебном регистру и јавности рада непрофитних организација.

У четвртак, 23. новембра, Сатлер ће званично отворити "урбану тржницу", у Бањалуци чије је опремање финансирала ЕУ у оквиру пројекта "ЕУ фор агри".

Отварање је најављено за 11.40 часова, а изјаве за новинаре су у 11.30 часова.

У саопштењу се наводи да ће Сатлер током посјете Бањалуци имати састанке са представницима власти Републике Српске и опозиције.