latinica  ћирилица
24/11/2023 |  11:15 ⇒ 15:59 | Аутор: РТРС

БОРС ће спријечити окупљање СДП-а у Бањалуци (ВИДЕО)

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић рекао је данас да ће БОРС на све могуће начине покушати да спријечи најављено окупљање чланова СДП-а БиХ у Бањалуци поводом обиљежавања дана ЗАВНОБиХ-а.
БОРС -
БОРС

Остојић каже би то била увреда за све живе борце Војске Републике Српске, али још већа за погинуле борце који су дали своје животе за стварање Српске.

Он је истакао да ће БОРС бити у сталном засједању док се ова ситуација до краја не разријеши.

Остојић је подсјетио да је Полицијска управа Бањалука донијела рјешење којим се СДП-у забрањује окупљање ради обиљежавања ЗАВНОБиХ-а, али да они упркос томе не одустају од доласка у Бањалуку, што је, каже он, вид провокације.

- Због тога надлежне институције Републике Српске такво окупљање треба да забране у читавој Српској - нагласио је Остојић.

Када је ријеч о изјавама министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза о наводном постојању "војних кампова за обуку паравојних формација на територији Републике Српске", Остојић је рекао да су то чисте измишљотине и лажи и да су такве тврдње веома опасне са безбједносног аспекта.

Остојић је поручио да у Српској не постоји ништа што може да изазове дестабилизацију, док је познато да на простору ФБиХ дјелују бројни параџемати.

Остојић је позвао Хелеза да заједно оду и да му покаже гдје се тачно у Срспкој налазе поменути кампови.