latinica  ћирилица
24/11/2023 |  11:32 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

За наредну годину планирано повећање издвајања за борачке категорије (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Борачке организације Републике Српске у оквиру консултација са социјалним партнерима о изради буџета за 2024. годину.
Вишковић-БОРС - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић-БОРСФото: Уступљена фотографија

Вишковић је упознао представнике Борачке организације са плановима Владе и истакао да је у буџету за нередну годину планирнао повећање издвајања за борачке категорије, с циљем побољшања материјално-социјалног положаја борачких категорија и додао да Влада настоји да се константно побољшава статус борачких категорија, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Премијер Српске још једном је поновио став да ће институције увијек стајати уз борачке категорије, јер им је Република Српска захвална за оно што су дали за њено стварање.

- Како је рекао то доказује што је Влада недавно повећала основицу за исплату инвалиднина, као и то што ће од идуће године мјесечни борачки додатак бити повећан на три марке за сваки мјесец учешће у зони борбених дејстава - истакнуто је у саопштењу.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић захвалио је премијеру на досадашњој подршци борачким категоријама.

Истакао је задовољство што ће издвајања за идућу годину бити повећана и што план буџета прати ранији договор Владе и БОРС-а који је озваничен потписивањем Меморандума о разумијевању.

Састанку су присуствовали и министарка финансија Зора Видовић и предсједник Предсједништва Борачке организије Републике Српске Горан Рогић.