latinica  ћирилица
24/11/2023 |  12:17 ⇒ 15:53 | Аутор: РТРС

Пензије у протеклих пет година увећане за 50 одсто, Влада за унапређење положаја пензионера

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министарка финансија Зора Видовић састали су се данас у Бањалуци са руководством Удружења пензионера Републике Српске, поводом израде републичког буџета за 2024. годину.
Вишковић са представницима Удружења пензионера - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић са представницима Удружења пензионераФото: Уступљена фотографија

Вишковић је најавио да ће од 1. јануара бити извршено редовно усклађивање пензија, те да ће остати истрајни у настојањима за констатно унапређење материјалног положаја најстарије популације, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Током састанка, предсједник Удружења пензионера Ратко Трифуновић, истакао је да пензионери очекују ново усклађивање пензија, пратећи раст плата и трошкова живота.

Трифуновић је подсјетио да су пензије у Републици Српској у посљедњих пет година увећане за 50 одсто, те да цијене напоре Владе да се обезбиједи редовна исплата и константни раст пензија, што кроз редовно, годишње усклађивање, што кроз ванредна повећања.

Премијер Српске претходно је разговарао са представницима Борачке организације Републике Српске у оквиру консултација са социјалним партнерима о изради буџета.