latinica  ћирилица
27/11/2023 |  10:16 | Аутор: Б92

Награда "Добричин прстен" биће уручена глумцу Борису Исаковићу

Глумачка награда Удружења драмских умјетника Србије за животно дјело у 2022. години, "Добричин прстен", биће додијељена лауреату Борису Исаковићу на свечаности 3. децембра у 12 часова, на Великој сцени "Љуба Тадић" Југословенског драмског позоришта у Београду.
Борис Исаковић (Фото: Српско народно позориште) -
Борис Исаковић (Фото: Српско народно позориште)

Борис Исаковић је 35. лауреат овог угледног и највишег сталешког признања. Награда се састоји од златне копије прстена Добрице Милутиновића и уникатне осликане дипломе на пергаменту.

У конкуренцији за Награду било је девет истакнутих глумица и глумаца: осим добитника, номиновани су и Гордана Ђурђевић Димић, Радмила Живковић, Горица Поповић, Анита Манчић, Бранислав Милићевић, Саша Торлаковић, Тихомир Станић и Раде Шербеџија.

Седмочлани жири одлуку је донио 16.12.2022. године, тајним гласањем и то већином гласова, а радио је у саставу: Вида Огњеновић, предсједница жирија, Јелисавета Сека Саблић, Предраг Мики Манојловић, Нада Шаргин, Ксенија Радуловић, Егон Савин и Иван Меденица.

Подршку додјели Награде дало је Министарство културе Републике Србије и Секретаријат за културу Града Београда, а подршку организацији свечане додјеле дао је Савез драмских умјетника Војводине и Југословенско драмско позориште.