latinica  ћирилица
27/11/2023 |  10:22 ⇒ 13:46 | Аутор: РТРС

Вишковић: Планирано издвајање више средстава за Удружење жена жртава рата

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, у оквиру консултација за припрему буџета за 2024. годину, разговарао је данас у Бањалуци са представницама Удружења жена жртава рата Републике Српске.
Вишковић са представницама Удружења жена жртава рата - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић са представницама Удружења жена жртава ратаФото: Уступљена фотографија

Вишковић је упознао представнице поменутог удружења са плановима за израду буџета за наредну годину и истакао да је планирано издвајање више средстава за ову социјалну категорију, с циљем побољшања њеног положаја.

Истакао је да ће Влада Републике Српске и Удружење жена жртава рата Републике Српске, као и до сада, сарађивати на највишем могућем нивоу.

Вишковић је додао да ће Влада помоћи у рјешавању проблема са којима се сусрећу жене жртве рата и поручио им да ће увијек имати подршку институција у свом раду.

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић захвалила се премијеру Вишковићу на сарадњи и позиву за консултације.

Она је предочила стање у овом удружењу и проблеме са којима се оно сусреће, а похвалила је настојање Владе да помогне овој социјалној категорији повећањем инвалиднина за наредну годину.

Састанку у Бањалуци присуствовали су и министри финансија Зора Видовић и рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић, саопштено је из Владе Српске.