latinica  ћирилица
28/11/2023 |  15:36 ⇒ 18:10 | Аутор: РТРС

Зимзобал и Зимзопарк од 3. децембра у Бањалуци (ВИДЕО)

Уз мноштво нових садржаја за предстојеће зимске празнике, Бањалука дочекује 2024. годину са до сада најбољом и највећом понудом.
Зимзобал - Фото: РТРС
ЗимзобалФото: РТРС

Грађанима и туристима понудиће Зимзобал, а још један новитет биће и Зимзопарк који ће бити организован у парку "Младен Стојановић". Свечано отварање је 3. децембра.

Бањалука ће на предстојећем дочеку Нове године засијати љепше него икад. Неколико концерата, дневне журке, богата гастрономска понуда и сјајна забава посјетиоце очекује већ од 1. децембра.

- Два велика концерта Лепе Брене и Жељка Самарџића. Бањалука има неколико паркова на којима ће обиљежити новогодишње и божићне празнике, и све друге велике празнике - рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Ове године капацитети су проширени и обезбијеђен је додатни број кућица па ће комплетан Парк "Петар Кочић" бити на располагању посјетиоцима, а уз то припремљен је и изузетно богат програм са преко 300 сати различитих музичких и забавних садржаја.

- Наравно да нам је у интересу да садржај сваке године буде бољи и надам се да ће домаћи и страни туристи бити задовољни - навео је Невен Станић, директор Градске развојне агенције.

Туристичка организација већ је почела промоцију Бањалучке зиме, а према информацијама коју су доставили хотелијери већ сада су скоро сви смјештајни капацитети попуњени.

- За 10 мјесеци ове године Бањалука је оборила прошлогодишњи рекорд за читаву годину тако да је пред нама нова рекордна година и да 2023. година побије све резултате из претходне - рекла је Драгана Вуклиш, директор Туристичке организације града Бањалуке.

Бањалука ће ове године обиљежити Никољдан, дјечију Нову годину, а посебан програм биће приређен за обиљежавање 9. јануара - Дана Републике.

На нешто другачији начин, биће обиљежена и православна Нова година.