latinica  ћирилица
29/11/2023 |  09:59 ⇒ 13:27 | Аутор: РТРС

У Влади консултације о буџету за наредну годину (ФОТО/ВИДЕО)

У Влади Републике Српске данас су настављене консултације о изради буџета за наредну годину.
Консултације о буџету - Фото: РТРС
Консултације о буџетуФото: РТРС

Предсједник Владе Српске Радован Вишковић састао се са представницима Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске.

Предсједник Савеза ратних војних инвалида Републике Српске Драган Врховац истакао је данас да је за ову категорију грађана приоритет Српска, очување њених интереса и њена заштита.

Врховац је подсјетио да су ратни војни инвалиди учествовали у одбрани Републике Српске и дијелове тијела уградили у Српску.

Врховац је изјавио да је Савез затражио од Владе да у 2024. години, уколико буде могућности, основица за личне инвалиднине буде изједначена са нето платом.

Консултације (Фото: РТРС)

Премијер Радован Вишковић прво се састао са представницима Савеза удружења логораша.

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић рекао је да ће Влада Српске дати ширу подршку Савезу, те размотрити могућност унапређења здравствене заштите српских логораша у погледу погодности лијечења и бањске рехабилитације.

Након састанка са Савезом логораша Вишковић је разговарао са представницима Савеза удружења цивилних жртава рата Српске. 

Консултације у Влади, Савез удружења цивилних жртава рата (Фото: РТРС)

Секретар Савеза удружења цивилних жртава рата Републике Српске Зоран Драгић сматра да је добро то што се у Српској сваке године повећава износ инвалиднина.

Услиједиће консултације и са шефовима клубова скупштинске већине у Народној скупштини Српске, те представницима Привредне коморе Републике Српске.