latinica  ћирилица
29/11/2023 |  17:57 ⇒ 19:07 | Аутор: СРНА

Позив институцијама и компанијама да купе Ђачки календар Српске

Вршилац дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић позвао је још једном институције, приватне компаније и физичка лица да купе Ђачки календар Републике Српске за 2024. годину.
Ђачки календар Републике Српске - Фото: СРНА
Ђачки календар Републике СрпскеФото: СРНА

Лукић је изјавио да су задовољни досадашњим бројем наруџби овог календара који је креиран у сарадњи са Републичким педагошким заводом.

- С обзиром на чињеницу да се ближи крај године и да је ово период у којем сви купују календаре за сљедећу годину, позивам све заинтересоване да се наруче овај производ који је једнако лијеп као поклон али и као украс за свачији радни или приватни простор . рекао је Лукић.

Он је подсјетио да се од продаје Ђачког календара Републике Српске дијелом финансира наградни фонд конкурса "Републици Српској за рођендан" који проводи Републички педагошки завод.

- Посебно смо захвални предсједнику Републике Српске Милораду Додику који је био први наручилац календара, али и многим институцијама и приватним компанијама као што су Генерални секретаријат Владе, Центар за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора, Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање, компанија `Инкопром`, Републички завод за заштиту културно- историјског наслијеђа, Секретаријат за законодавство, Граду Зворнику, као и многим основим школама - рекао је Лукић за Срну.

Он је истакао да су наручиоци овим доказали да су одговорни према ученицима основних школа који учестувју на конкурсу "Републици Српској за рођендан" и доказали да схватају да друштво увијек треба стати иза младих и талентованих.

Ђачки календар Републике Српске за 2024. годину се састоји од ликовних радова ученика одабраних на конкурсу "Републици Српској за рођендан" који проводи Републички педагошки завод, а дио средстава која се зараде продајом овог календара ће сваке године бити искориштена за награде за ученике основних школа који буду учествовали на конкурсу.