latinica  ћирилица
30/11/2023 |  09:32 ⇒ 15:12 | Аутор: РТРС

Лекић: Лакташи понудили гостопримство за израелске клубове - организација утакмица беспријекорна (ВИДЕО)

Организација утакмица у Лакташима ФИБА Лиге шампиона била је импресивна, рекао је Дејан Лекић, менаџер такмичења Свјетске кошаркашке асоцијације, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Дејан Лекић - Фото: РТРС
Дејан ЛекићФото: РТРС

Због рата у Израелу, спортски клубови ове државе принуђени са да међународне утакмице играју у иностранству.

Град Лакташи одмах је кошаркашким клубовима понудио гостопримство, па су тако синоћ у овом граду утакмицу одриграли Бурса и Хапоел Холона. Организација утакмице је оцијењена беспријекорно, па су представници Игокее добили бројне похвале.

- Дефинитивно када сами учесници дају високе оцјене, онда знате да је све било импресивно. Лично нисам изненађен, јер знам о каквом озбиљном клубу се ради и људима који воде бригу о организацији - истакао је Лекић.

Он наглашава да је утакмица Игокее у уторак била је својеврсни тест свега.

- Жао ми је што публика не може да присуствује утакмицама, јер ради се о кошаркашком спектаклу - додао је Лекић.

Према његовим ријечима ФИБА увијек поштује интерни закон и протокол региона и државе гдје се играју утакмице. 

- На велико задовољство, протоколи су у Лакташима и Републици Српској испоштовани максимално. Сви се осјећају као код куће. Захваљујем се јавно КК Игокеа, руководству клуба, али и предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који је присуствовао свим утакмицама уживо. Ово није први пут да Игокеа, Лакташи, Бањалука и Република Српска буду неутрални дом екипама из других земаља. Слична ситуација је била за вријеме ковид пандемије - поручио је Лекић.

Главни менаџер израелског Хапоел Холона Рој Двора захвалио је Кошаркашком клубу Игокеа за гостопримство и организацију меча ФИБА Лиге шампиона са турском Бурсом који је синоћ одигран у Лакташима.

Вечерас у Лакташима играју Хапоел Јерусалим и Галатасарај.

- Са спортског аспекта велика утакмица, која у директном преносу иде у више од 30 земаља широм свијета. Нема сумње да очекујемо истински кошаркашки спектакл, са беспријекорном организацијом, каква је била и до сада - закључио је Лекић.

Подсјећамо, турски кошаркашки клубови Бурсаспор и Галатасарај своје утакмице ФИБА Лиге шампиона против Хапоел Холона и Хапоела из Јерусалима одиграће у дворани у Лакташима.

Турски клубови нису могли да гарантују безбједност израелским клубовима у својој земљи, па је пронађено компромисно рјешење. Обје утакмице играју се без присуства публике.