latinica  ћирилица
01/12/2023 |  11:45 ⇒ 11:47 | Аутор: СРНА

СИПА у просторијама ОБА у Бањалуци - због одавања тајних података

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ спровели су одређене активности у просторијама Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ у Бањалуци ради прикупљања доказа у предмету за кривично дјело одавање тајних података, речено је Срни у Тужилаштву БиХ.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

- Спроведене су одређене активности по налогу Тужилаштва БиХ ради прикупљања доказа у предмету за кривично дјело одавање тајних података из Кривичног закона БиХ - навели су из Тужилаштва БиХ.

У интересу предмета, Тужулаштво у овом тренутку не може дати више информација.

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ спровели су синоћ активности у просторијама Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ у Бањалуци по налогу Тужилаштва и Суда БиХ, рекла је Срни портпарол Сипе Јелена Миовчић.

Она је појаснила да припадници Сипе ове активности спроводе као вид пружања асистенције Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево, те да нема информација о кривичним дјелима.

- Ову акцију спроводи МУП Кантона Сарајево, а пошто је на територији Републике Српске надлежан МУП Српске, Сипа, као агенција која је надлежна на територији цијеле БиХ, данас је само ту да изврши те претресе - појаснила је Миовчићева.