latinica  ћирилица
01/12/2023 |  13:24 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Београд помаже у изградњи Градске куће у Сокоцу са пола милиона марака (ВИДЕО)

Град Београд ће са 30 милиона динара (пола милиона КМ) помоћи изградњу Градске куће у Сокоцу. Потписан је и протокол о донацији, истакао је Александар Шапић, предсједник Привременог органа града Београда, након састанка у Београду са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и начелником Сокоца Милованом Бјелицом.
Шапић, Додик, Бјелица - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Шапић, Додик, БјелицаФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Наставићемо да бринемо о нашем народу у Српској - истакао је Шапић.

Влада Србије се током ове године обавезала да ће значајно помоћи изградњи Градске куће у Сокоцу.

- Током свих ових година сарадње са предсједником Србије Александром Вучићем и градоначелником Александром Шапићем увијек је било питање према Српској - шта треба помоћи. Не јер смо ми у стању социјалне потребе него питање људи, српског народа, браће. Зато сам захвалан за помоћ за Градску кућу, коју ћемо заједно градити Србија, Београд и Република Српска и Соколац - каже Додик.

Додаје да је општина Соколац важна за цијели српски народ.

Начелник Милован Бјелица рекао је да је општина Соколац захвална Влади Србије, граду Београду, градоначелнику Шапићу на помоћи коју је до сада имала и коју ће и даље, вјерујемо, имати.

- Шапић и његови сарадници доказали су да су учинили Београд истинском престоницом свих Срба. Пројекат Градске куће је веома значајан када је ријеч о култури сјећања и све оно што се дешавало на нашим просторима. Соколац је малобројна општина, која је платила велику цијену у протеклом рату, а то је препознао градоначелник Шапић, када је у јулу прошле године посјетио нашу општину - наводи Бјелица.

Каже да је то била његова прва посјета на дужности градоначелника Београда.

- Тада је посјетио српско војничко гробље Мали зејтинлик, као и неколико породица, чији чланови су дали животе за Републику Српску - истакао је Бјелица.

Бјелица је подсјетио да је Соколац покренуо пројекат изградње одмаралишта Соколов град на Равној Романији.

Најавио је да ће општина Соколац, у знак захвалности Београду на помоћи и подршци, један плац да уступи овом граду.