latinica  ћирилица
06/12/2023 |  10:12 ⇒ 10:53 | Аутор: СРНА

Носовић: Неприхватљиво да се суди Додику

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић сматра неприхватљивим да се пред Судом БиХ у Сарајеву води судски поступак против легално изабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика који ради према законима и Уставу Српске.
Анђелко Носовић - Фото: РТРС
Анђелко НосовићФото: РТРС

- Неприхватљиво је да се суди предсједнику Додику који ради према законима и Уставу Републике Српске, а то му не дозвољавају међународна заједница и Кристијан Шмит - рекао је Носовић Срни.

Носовић је истакао да овакво понашање дијела међународне заједнице и Шмита има за циљ да сатанизује српски народ и све што је српско.

- Ако неко покушава да брани своју територију и буде крив за то, онда то значи да у БиХ не постоје право, правда, људскост, морал - нагласио је Носовић.

Он је истакао да ће делегација Савеза логораша Републике Српске данас у Сарајеву присуствовати рочишту пред Судом БиХ у предмету против Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића по оптужници за непоштовање Шмитових одлука.

- Идемо у Сарајево да бранимо Републику Српску, српски народ, институције Републике Српске, те да одбранимо легалног и легитимно изабраног предсједника Републике Српске од напасти која се зове међународна заједница и Кристијан Шмит - закључио је Носовић.

Претрес пред Судом БиХ заказан је за 13.00 часова, а судија је Мирсад Стрика.