latinica  ћирилица
06/12/2023 |  12:51 | Аутор: СРНА

Прањић: Хелезу недостаје зрелости за дужност министра одбране

Потпредсједник Републике Српске Давор Прањић рекао је да је изјава министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да постоје војне или паравојне формације на подручју Српске и више него смијешна, те да министру недостаје зрелости за дужност коју обавља.
Давор Прањић - Фото: РТРС
Давор ПрањићФото: РТРС

- Такве изјаве би требало спријечити, у овом случају су то странка и особе које су га изабрале. Иако има довољно година, недостаје му дио зрелости за обављање важне функције - рекао је Прањић.

Прањић је истакао да је недопустиво да се Хрватима четврти пут намеће нелегитимни члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић.

- Он је други бошњачки члан Предсједништва. Избор генерала у Оружаним снагама БиХ се пресликава на исти принцип нелегитимног представљања јер Комшић покушава поставити нелегитимне кадрове - нагласио је Прањић за РТВ Херцег-Босне.

Он сматра да је изјава предсједника Републике Српске Милорада Додика да ће се Српска отцијепити до 2030. године испровоцирана од дијела сарајевске политике.

- Хоће ли доћи до отцјепљења или не вријеме ће показати. Требало би у великој мјери обратити пажњу на то шта је дејтонска БиХ, шта и један и други и трећи народ траже, односно шта им припада по Дејтонском споразуму - рекао је Прањић.

Он је истакао да су институције до сада добро и правовремено урадиле посао поводом убиства повратника Марка Мишића из Дервенте и да се сада чека судски епилог.

- Ухапшени починиоци ће одговарати за убиство хрватског повратника Мишића, а породици ћемо помоћи све што буде потребно - рекао је Прањић и навео да је од двојице починилаца један малољетна, имао је проблема са законом и од раније је познат полицији по сличним дјелима те је тренутно на слободи због година.