latinica  ћирилица
06/12/2023 |  13:21 ⇒ 14:06 | Аутор: СРНА

Ковачевић: ПИК - самопроглашена неформална група за оцрњивање Српске

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је Срни поводом коминикеа Савјета за спровођење мира да у Дејтонском споразуму не постоји никакав ПИК, "нити треф и херц", него да је ту ријеч о самопроглашеној неформалној групи за оцрњивање и блаћење Републике Српске.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је истакао да у свакој реченици коминикеа ПИК-а испливава мржња према Републици Српској.

- Кажу да Српска напада и угрожава уставни поредак у БиХ, а све што Република Српска ради јесте демократска, мирна и институционална борба управо за очување и заштиту уставног поретка у БиХ, али уставног поретка у којем не постоји никакав високи представник, ни прави нити лажни јер га у Уставу БиХ нема, као и уставног поретка у којем не постоји никакав ни ПИК ни треф нити херц јер у Уставу БиХ таквих организација нема - нагласио је Ковачевић, који је и делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Исто тако у коминикеу кажу да Република Српска погрешно разумије, како они кажу, међуентитетску границу, међутим, нагласио је Ковачевић, у Дејтонском споразуму јасно пише - граница између ентитета.

Према његовим ријечима, посебно забрињава да у том пљувању, блаћењу и оцрњивању Републике Српске учествују и политички представници из Републике Српске, додуше ванпарламентарни.

- Јако је лоша порука за све грађане Српске да у таквим саопштењима која су, уствари, ништа друго осим пљување по Републици Српској, учествује неко ко се представља да је предсједник једне политичке странке из Српскем а то је Јелена Тривић. То итекако забрињава - рекао је Ковачевић.