latinica  ћирилица
06/12/2023 |  13:35 ⇒ 13:55 | Аутор: РТРС

Маричић: Подршка активностима полиције и Тужилаштва ради сузбијања корупције

Пореска управа Републике Српске подржава све активности полиције и тужилаштва које имају за циљ сузбијање корупције и криминала, те ће по добијању комплетних и званичних информација о данашњем хапшењу три инспектора бити одлучено и о покретању дисциплинског поступка против њих, саопштено је из ове управе.
Горан Маричић  (уступљена фотографија) -
Горан Маричић (уступљена фотографија)

Из Пореске управе Српске су поручили да активно сарађују са Министарством унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске у вези са хапшењем три инспектора Подручног центра Бањалука.

- Активно сарађујемо са МУП-ом Српске, а по налогу Тужилаштва Српске, те достављамо потребне информације у вези рада поменута три службеника, за које се основано сумња да су извршили кривична дјела - наводи се у саопштењу.

Из Пореске управе су истакли да ће и даље бити опредијељени и истрајни у бескомпромисној борби против криминала и корупције, без обзира о коме се ради.

- Веома смо одлучни да из својих редова одстранимо све оне који су склони чињењу кривичних дјела, тако да ове активности управо иду у прилог томе и показују да нико није заштићен, нити недодирљив - наводи се у саопштењу.

Из Управе су позвали грађане да пријаве сваки облик коруптивног понашања службеника Пореске управе Српске, те напоменули да ће веома ефикасно и брзо реаговати, у сарадњи са истражним органима.

Три лица запослена у Пореској управи Републике Српске ухапшена су у акцији кодног назива "Афродита" на подручју града Бањалука због сумње да су починила кривична дјела примање мита и трговина утицајем, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Српске.