latinica  ћирилица
06/12/2023 |  13:51 ⇒ 15:20 | Аутор: РТРС

Подршка предсједнику Српске пред Судом БиХ: Не може више, станите! (ВИДЕО)

Представници бројних организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата окупили су се данас испред зграде Суда и Тужилаштва БиХ како би пружили подршку институцији предсједника Републике Српске.
Суд БиХ-окупљање - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Суд БиХ-окупљањеФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

У Сарајеву су данас биле делегације Борачке организације Републике Српске, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Савеза логораша, Савеза организација и удружења ратних војних инвалида, жене жртве рата, Ветерани и Старјешине Војске Републике Српске.

Уз предсједника Српске био је и премијер Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Подршку предсједнику Српске пружили су и представници Срба у Федерацији, велики број одборника у локалним заједницама и бројни функционери.

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић поручио је да је прошло вријеме наметања.

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је да чланови Удружење дају максималну подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику у монтираном поступку пред Судом БиХ због чега ће данас доћи у Сарајево гдје је заказано рочиште.

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изразио је апсолутну подршку предсједнику Републике Српске, нагласивши да је једино рјешење обустава овог поступка.

Нешић је процес против Додик оквалификовао као "још једну лакрдију у режији Суда БиХ" за коју очекује да се што прије заврши.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је да судски процес пред Судом БиХ није примјерен ни за колонију а камо ли за једну европску, демократску земљу, изразивши наду да ће овај процес резултирати ослобађајућом пресудом, те да нико неће имати довољно храбрости да уруши правни систем БиХ.