latinica  ћирилица
06/12/2023 |  14:22 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Вишковић: Лакрдија од Суда и Тужилаштва, БиХ је колонија (ВИДЕО)

Суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Милошу Лукићу је суђење БиХ, демократији и суверенитету и БиХ је протекторат, поручио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас у Сарајеву.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

Вишковић је рекао да је БиХ, све док има нелегалне високе представнике и стране судије, недемократска земља и колонија.

- Драго ми је што сам данас имао прилику да видим ову лакрдију од Суда и Тужилаштва БиХ на главном претресу у поступку против Додика и Лукића - рекао је Вишковић и додао да "ово што се ради није будућност БиХ".

Вишковић је навео да је данашњи судија на главном претресу сачувао своје достојанство, иако је на почетку био при ставу да би суђење требало да буде настављено уз евидентно кршење правних норми.

- Све троје тужилаца који су били присутни нису се обазирали на то што одбрана има право на жалбу у року од три дана на предмет који је данас добила у 11.00 часова, за суђење које је заказано за 13.00 часова, а други учесник у суђењу уопште није добио то рјешење - рекао је Вишковић.

Он је истакао да нико у Републици Српској не поштује самозваног високог представника Кристијана Шмита па да, с тога, очекује од Суда БиХ да подигне оптужницу против свих званичника Републике Српске.