latinica  ћирилица
06/12/2023 |  19:12 | Аутор: СРНА

Шулић: Процес против Додика и Лукића - лоша представа политичког Сарајева

Члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић изјавио је да је јавност данас на рочишту у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића свједочила још једном чину лоше политичке представе у режији политичког Сарајева.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

- Од самог почетка процеса свјесни смо тога да ће се кроз поступак сви приједлози и захтјеви одбране предсједника Српске Милорада Додика и директора Службеног гласника Милоша Лукића одбијати, чак и без разматрања, јер је сав овај процес политичка одмазда према институцијама у Републици Српској - поручио је Шулић.

Он је истакао да сви процесни пропусти, одлуке и сви даљи кораци Суда БиХ служе истој сврси - тражењу начина да се дестабилизује Република Српска и покуша умањити политички утицај Додика.

Према његовим ријечима, на велику жалост креатора овог процеса, подршка која се даје предсједнику Додику и директору Лукићу није временски ограничена, нити условљена процесима и роковима Суда БиХ, већ је снажна и трајна.

- Као што смо истакли много пута до сада ми знамо шта бранимо - бранимо Републику Српску, бранимо њене институције и чувамо наша огњишта, за будућност наше дјеце. Ту смо поруку и данас послали из Сарајева, иако се њихови политичари и медији труде да представе другачије - нагласио је Шулић за Срну.

Шулић је додао да Република Српска и њен предсједник својим дјеловањем и чувањем дејтонских надлежности чувају опстанак једине могуће БиХ - оне која поштује Републику Српску и све оно што она јесте, док су они ти који све то руше из мржње или немоћи да прихвате да је Српска постала признат и поштован међународни партнер.

Рочиште у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића одгођено је данас пред Судом БиХ након што је одбијен захтјев адвокатског тима одбране да овај предмет буде пребачен у надлежни суд у Бањалуци.

Одбрана је на ову одлуку најавила жалбу, а поступак ће бити настављен зависно од одлуке Апелационог вијећа.

Додик и Лукић су 16. октобра на рочишту у Суду БиХ рекли да не разумију оптужницу, након чега је констатовано да су се оптужени изјаснили да нису криви.