latinica  ћирилица
07/12/2023 |  12:34 ⇒ 14:28 | Аутор: СРНА

Вулић: Сљедбенику нацистичке идеологије најбоље да спакује кофере

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да су три конститутивна народа и остали у БиХ изабрали своје политичке представнике који ће да их представљају и штите њихове интересе, тако да не зна ко је Кристијан Шмит да себи даје за право да изјављује да ће он да "штитити БиХ и њено становништво" ако то, како је рекао, буде потребно.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Ко је Кристијан Шмит да било кога брани у БиХ? Сљедбеник нацистичке идеологије би некога да 'штити'!? Срби током своје историје веома добро знају каква је то идеологија, али и како се данас понашају њени сљедбеници, а посебно како 'штите' - истакла је Вулићева.

Она је рекла за Срну да ће врло радо подсјетити Шмита на његову срамну политичку каријеру обиљежену низом скандала, а највећи је када се као државни секретар за одбрану залагао да рехабилитује Вернера Молдерса, нацистичког пилота Луфтвафеа ратног ваздухопловства нацистичког њемачког Вермахта.

- И сада би један такав, који је мимо свих процедура дошао у БиХ, лажно се представљајући за високог представника, некога да штити. Исти онај који доноси законе, наређује судске процесе против легално изабраних представника Републике Српске, пријети, уцјењује... Не знам шта је сљедеће, можда да донесе закон да сви Срби морају да носе жуте траке око руке. Ништа нас од њега не може изненадити, па ни то - нагласила је Вулићева.

Она је рекла да се с разлогом пита да ли је Шмит дошао у БиХ са жељом да заврши оно што његови претходници нису завршили 1945. године.

Након јучерашњег признања да је нелегално дошао у БиХ, односно да има потврду, боље речено, аусвајс Савјета за имплементацију мира који је недејтонска категорија и нема правног овлашћења да именује високог представника, рекла је Вулићева, њемачком туристи би било најпаметније да спакује своје кофере и врати се кући.

- Једино што може бар мало спасити сљедбеника нацистичке идеологије од даљег срозвања и дебакла је то да побјегне из БиХ главом без обзира и своју срамну каријеру, коју је закуцао у БиХ, заврши сакривен у мишој рупи у неком селу у Баварској - оцијенила је Вулићева.