latinica  ћирилица
07/12/2023 |  13:28 ⇒ 13:30 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Страшно и помислити на шта су све спремни ликови попут Тривићеве

Делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да је срамно и запањујуће да док се једна политичка структура из Републике Српске бори за поштовање Дејтонског споразума и Устава БиХ, друга отворено даје подршку наметању закона и кршењу истих тих докумената.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

- Запањује чињеница да су јуче, истовремено када је неуставна структура оличена у Суду БиХ покушала да започне декларативно правосудни, а суштински потпуно политички процес против предсједника Републике Српске с циљем дестрикције уставне композиције БиХ и потчињавања иституција и надлежности колонијалној управи, неки политичари из Републике Српске молили су за даља наметања закона и нудили се као предмети и актери даљег потчињавања - истакла је Бурсаћева.

Она је оцијенила да наказни морални и политички манири, пракса и намјере лишени националних и стратешких орјентира од есенцијалне важности за Републику Српску које је Јелена Тривић јуче демонстрирала пред групом страних дипломата у форми недејтонског Савјета за провођење мира, који су код неких посматрача изазвали нелагоду а код других мучнину и гађење, суштински немају важност јер су презентовани од нерелавнтне особе шароликој групи страних дипломата.

- Али, на њих се мора направити осврт јер су битан показатељ јавности Републике Српске на каква су понижења и деструкције спремни одређени политички актери како би нахранили своју сујету и одржали лажну слику о себи као битнима. Страшно је и помислити на какве уступке и цијену су спремни у случају да их неко са стране инсталира у власт - рекла је Бурсаћева за Срну.

Она је нагласила да је српски народ кроз историју ликове попут Јелене Тривић, који вапе за страним туторима, наметима и интервенцијама, непогрешиво смјештао у категорије губитника и издајника.

- Стварност нас убрзано усмјерава и учи од кога и чега све морамо да се бранимо. Међу њима су и деструктивни утицаји који се у Српску пласирају путем самозваних предсједница и сличних појава. Лекције некад јесу тешке, али нас сигурно освјешћују и оснажују, па тако и ова јучерашња у којој главну улогу имају самозвана предсједница Српске, самозвани високи представник и нелегални ПИК - нагласила је Бурсаћева.