latinica  ћирилица
07/12/2023 |  14:49 | Аутор: РТРС

Додик: ПДП да покаже патриотизам у НСРС, а не да бјеже када се доносе најважније одлуке

Лидер СНСД-а Милорад Додик позвао је данас ПДП да уколико је озбиљан у својим намјерама, покаже патриотизам у институцијама Републике Српске.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

ПДП би спајао изборе, а боље би било да се споји са здравим разумом, ако га у таквој плаћеничкој партији уопште има. С једне стране њихова некадашња кандидаткиња добија похвале у ОХР-у, а са друге они би, наводно, да зауставе интервенционизам - навео је Додик у објави на друштвеним мрежама.

Додик је навео да "човјек не зна је ли то коначан став ПДП-а или ће сутра опет молити `Тројку` да их прими, као да су подвојена личност".

- Ако су озбиљни у својим намјерама, позивам их да у институцијама Српске, на мјесту коначне одлуке, покажу свој патриотизам, да се оставе свакодневних циркуса и перформанса за једнократну употребу - истакао је Додик.

Он је поручио да је Народна скупштина Републике Српске једино мјесто гдје се одлучује, а да је, како каже, ПДП до сада редовно бјежао од те институције онда када су се доносиле најважније одлуке за Српску, те да би било добро да се бар једном у свом политичком битисању држе онога што причају.

- Сада хоће оно што смо ми већ одавно урадили, да ли су озбиљни - сумњам, видјећемо. А што се избора тиче, ни Шмит ни странци нису вам помогли, јер немате потенцијал да икада направите било шта, јер се водите искључиво личним интересима и то је једина истина. Зато вас СНСД побјеђује и побјеђиваће сваки пут на сваком питању кад се сретнемо - истакао је Додик.