latinica  ћирилица
07/12/2023 |  15:02 ⇒ 15:02 | Аутор: СРНА

Минић: Учинићу све да Шуме Српске боље послују

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић рекао је да ће учинити све да Шуме Републике Српске у наредној години боље и позитивније функционишу, нагласивши да остају на снази мјере смјењивања руководстава шумских газдинстава која буду негативно пословала.
Саво Минић - Фото: РТРС
Саво МинићФото: РТРС

Минић је рекао новинарима у Бањалуци да су Шуме имале знатно повећану производњу дрвног шумског сортимента, те је открио да има око 11 шумских газдинстава која позитивно послују у значајном обиму.

- Кад видимо оне који су до сада негативно пословали и до које мјере су све избалансирали, можда на крају укупно пословање 'Шума Српске' буде позитивно. На том плану дао сам налог, а једна од мјера јесу смјене - рекао је Минић.

Он је истакао да је један од круцијалних услова пуна примјена информационог система, односно уношење свих радњи, од фактура до отпремница и слично.

- У вези с тим, нећемо налазити нелегалну сјечу, поготово у овом обиму, и имаћемо увид у извршавање планова на мјесечном нивоу - рекао је Минић.

Он је поновио да неће одустати од тога да се уреди стање у "Шумама", те да ће на крају године, када се буду сумирали резултати тог јавног предузећа, сносити одговорност руководиоци шумских газдинстава која нису позитивно пословала.

Шуме Српске раније су увеле информациони систем како би процес рада на терену био што бржи и ефикаснији, те да би се у реалном простору и времену знало шта се дешава на терену.