latinica  ћирилица
23/12/2023 |  14:33 ⇒ 18:31 | Аутор: РТРС

Слађана Зрнић и Аца Лукас: Подржите акцију "С љубављу храбрим срцима", позовите 1411 (ВИДЕО)

Глумица Народног позоришта Републике Српске Слађана Зрнић позвала је грађане да се придруже хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" позивом на број 1411 и тако донирају једну конвертибилну марку за успостављање регистра матичних ћелија у Републици Српској.
"С љубављу храбрим срцима" - Фото: Уступљена фотографија
"С љубављу храбрим срцима"Фото: Уступљена фотографија

- Позивом на број 1411 и ви можете помоћи акцију "С љубављу храбрим срцима". Тема ове године је успостављање регистра матичних ћелија - рекла је Зрнићева, захваливши свима који подржавају акцију.

И познати пјевач Аца Лукас позвао је све да подрже ову хуманитарну акцију.

- Драги пријатељи из Републике Српске, позивам вас да подржите акцију "С љубављу храбрим срцима" позивом на број 1411. Видимо се 28. децембра на концерту изпред зграде РТРС - рекао је Лукас.

Четрнаесто донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика биће одржано 28. децембра у Бањалуци с циљем прикупљања средстава за успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија.

Завод за трансфузијску медицину Републике Српске исказао је потребу за успостављањем регистра добровољних давалаца матичних ћелија хематопоезе Републике Српске, односно, оснивање лабораторије за ХЛА типизацију ткива при Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Оснивањем лабораторије при Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, те успостављањем регистра добровољних давалаца матичних ћелија, грађанима Српске који су обољели од болести које угрожавају живот као што су леукемија, апластична анемија, имуне дефицијенције, урођени поремећаји метаболизма и друге, биће омогућено да се претраживањем база властитог и свјетског регистра пронађу несродни даваоци који би били подударни са примаоцем.

У оквиру акције до краја децембра биће активан и М:тел хуманитарни број 1411. Позивом на овај број донира се једна КМ.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена број: 571-010-00002700-15 код БПШ Бањалука и девизни рачун ИБАН БА:395710070400006774 /партија: 0070400000067/ отворен код БПШ Бањалука.