latinica  ћирилица
25/12/2023 |  16:19 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

Мирослав Илић подржао акцију "С љубављу храбрим срцима" (ВИДЕО)

Пјевач Мирослав Илић оцијенио је да је изузетно значајна хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима" чији је циљ да се помогне онима којима је то неопходно и позвао грађане да се укључе у ову акцију.
"С љубављу храбрим срцима" - Фото: Уступљена фотографија
"С љубављу храбрим срцима"Фото: Уступљена фотографија

- Поштовани грађани Бањалуке и Републике Српске позивам вас да подржите хуманитарну акцију "С љубављу храбрим срцима". То можете урадити и позивом на број телефона 1411 - рекао је Илић.

Он је подсјетио да ће у оквиру ове хуманитарне акције бити одржан концерт на платоу испред зграде РТРС-а.

Четрнаесто донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика биће одржано у Бањалуци 28. децембра с циљем прикупљања средстава за успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија.

Завод за трансфузијску медицину Републике Српске исказао је потребу за успостављањем регистра добровољних давалаца матичних ћелија хематопоезе Републике Српске, односно, оснивање лабораторије за ХЛА типизацију ткива при Заводу за трансфузијску медицину Српске.

Оснивањем лабораторије при овом заводу, те успостављањем регистра добровољних давалаца матичних ћелија, грађанима Српске који су обољели од болести које угрожавају живот као што су леукемија, апластична анемија, имуне дефицијенције, урођени поремећаји метаболизма и друге, биће омогућено да се претраживањем база властитог и свјетског регистра пронађу несродни даваоци који би били подударни са примаоцем.

Позивом на "М:тел" хуманитарни број 1411, који ће бити активан до краја децембра, донира се једна конвертибилна марка.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је код Поштанске штедионице Бањалука рачун посебних намјена 571-010-00002700-15, као и девизни рачун ИБАН БА:395710070400006774 /партија: 0070400000067/.