latinica  ћирилица
28/12/2023 |  19:48 ⇒ 23:22 | Аутор: РТРС

Одржано донаторско вече "С љубављу храбрим срцима"; Више од 107.000 позива на број 1411 (ВИДЕО)

У Бањалуци је одржано четрнаесто донаторско вече "С љубављу храбрим срцима", под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика. Циљ акције је прикупљање средства за успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија. Подржите акцију и позивом на број 1411 до 31. децембра, донирајте једну КМ.
Донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Донаторско вече "С љубављу храбрим срцима"Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Донаторској вечери, поред предсједника Српске, присуствовале су бројне званице, међу којима су били предсједника НСРС Ненад Стевандић, премијер Српске Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и премијерка Србије Ана Брнабић.

Истовремено, на Тргу Републике Српске, односно на платоу испред РТРС-а, одржан је хуманитарни концерт.

      View this post on Instagram

A post shared by RTRS (@rtrsvijesti)

На хуманитарном концерту наступиле су регионалне звијезде Светлана Ражнатовић, Мирослав Илић, Никола Роквић, Лексингтон бенд, Јован Перишић, Маја Татић, Ивана Перић, Вања Мишић и многи други.

22.53 - Спектакуларним ватрометом завршено донаторско вече и хуманитарни концерт

22.46 - Хуманитарни број до сада позван 107.523 пута

22.40 - Хуманитарни број до сада позван 105.770 пута

22.38 - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да многи животи у Српској могу да буду спасени уколико се убрзају процедуре у вези са успостављањем регистра добровољних давалаца матичних ћелија.

22.37 - Хуманитарни број до сада позван 103.933 пута

22.35 - Познатом пјевачу Мирославу Илићу на бини се кратко придружио предсједник Српске Милорад Додик.

22.33 - Декан бањалучког Медицинског факултета Ранко Шкрбић рекао је да је успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија и оснивање лабораторије за ХЛА типизацију ткива важан сегмент у развоју здравственог система Републике Српске.

22.30 - Хуманитарни број до сада позван више од 101.000 пута

22.26 - Директорка Програма Телевизије Републике Српске Маријана Ђурђевић подсјетила је да је РТРС подржао акцију и ове године.

- Велика част што смо дио ове акције и захваљујем свим гледацима који су је подржали - рекла је Ђурђевићева.

22.23 - Директорка Фонда солидарности Републике Српске за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству "Душа дјеце" Јасминка Вучковић подржала је акцију.

22.20 - Министар унутрашњих послова Синиша Каран рекао је да је ова акција показала најљепше лице Српске.

22.12 - Бранкица Раковић подржала је акцију "С љубављу храбрим срцима", истичући значај успостављања регистра давалаца матичних ћелија, рекавши да је поносна што је дио исписивања историје.

22.11 - Предраг Слијепчевић из Удружења за борбу против акутних леукемија Леука из Београда рекао је да је акција "С љубављу храбрим срцима" историјски моменат.

Слијепчевић је рекао да ништа није вредније од људског живота и додао да је код трансплантације органа најважније да је, ако су и давалац и прималац у кругу од 150 километара, шанса за успјех 30 одсто већа.

22.10 - Хуманитарни број до сада позван 99.076 пута

22.05 - Предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић изјавила је да цијела Српска вечерас подржава донаторско вече "С љубављу храбрим срцима".

22.03 - Са оваквим акцијама пишемо историју, јер Република Српска је још једном показала колико је хумана - поручио је Дарко Томаш, градоначелник Прњавора.

22.03 - Ово је само један мали принос којим можемо допринијети. Овакве акције требамо и увијек ћемо подржати, рекао је градоначелник Лакташа Мирослав Бојић.

22.02 - Хуманитарни број до сада позван 96.611 пута 

22.01 - Волим вас све зато што смо људи, што волимо све људе на овим просторима, поручио је предсједник Републике Српске.

21.58 - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић захвалио је свима који учествују у акцији "С љубављу храбрим срцима" с циљем прикупљања средства за успостављање регистрана матичних ћелија, истичући да солидарност значи много, поготову када је ријеч о здравственом систему.

- Солидарност и брига свакога од нас за свакога значи и чини много. Као здравствени радник и љекар опредјељен сам да спашавам животе и помажем људима и увијек ми је задовољство да будем дио овакве акције - рекао је Шеранић.

21.52 - Генерална директорка компаније М:тел Јелена Триван рекла је да свим срцем подржава вечерашњу акцију "С љубављу храбрим срцима".

- Величанствен је осјећај када знате да некоме можете да помогнете. Ја сам некада дала своје матичне ћелије када Србија није имала своју банку, а у међувремену је има и драго ми је што учествујем у томе да је има и Република Српска - истакла је Триванова.

21.50 - Хуманитарни број до сада позван 90.711 пута

21.48 - "Поносна сам јер је ово велика племенита акција путем које помажемо људима. Вечерашња акција је, као и свака досадашња, успјела у финансијском смислу, али оно што је важније је да је успјела у људском, јер нас је окупила и држи нас скупа и показује да имамо велико срце", рекла је Цвијановићева.

 - Хвала предсједнику Републике Српске Милораду Додику који је покренуо ову акцију прије 14 година - рекла је Цвијановићева.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

21.46 - Свјетски шампион у џудоу Немања Мајдов изјавио је да већ пети пут учествује у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" и да нема веће ствари него бити хуман човјек.

- Наше мало некоме значи много и сви треба да подрже ову акцију и да се прикупи довољно новца - рекао је Мајдов.

21.37 - Хуманитарни број до сада позван 88.354 пута

21.35 - Акција "С љубављу храбрим срцима" је велика побједа свих грађана Републике Српске, поручио је премијер Српске Радован Вишковић.

- 14 година заредом радимо племениту и хуману ствар. Сваке године све већи и већи је одзив, како и грађана, тако и институција Републике Српске, што показује да смо на правом путу - додао је Вишковић.

21.28 - Пјевачица Светлана Ражнатовић Цеца подржала акцију

21.13 - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је ова акција успјела у финансијском, али и људском смислу и да је учешћем у овој хуманој мисији показано велико срце.

21.10 - Свјетски шампион у џудоу Немања Мајдов изјавио је да већ пети пут учествује у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" и да нема веће ствари него бити хуман човјек.

- Наше мало некоме значи много и сви треба да подрже ову акцију и да се прикупи довољно новца - рекао је Мајдов.

21.02 - Хуманитарни број 1411 до сада је позван 74.811 пута.

20.54 - Предсједник Републике Српске Милорад Додик захвалио је свима који су подржали хуманитарну акцију "С љубављу храбрим срцима", наводећи да је до сада прикупљено више од три милиона КМ.

- Четранаести пут на овај начин прикупљамо средства за различите потребе наших људи. Ријешили смо многе ствари. Нас политичаре цијене по оном што оставимо иза себе - рекао је Додик.

20.53 - Хуманитарни број 1411 до сада је позван 72.851 пута.

20.46 - Предсједница Владе Србије Ана Брнабић рекла је да је Србија увијек спремна да помогне, истичући да ће Влада Србије донирати милион евра.

- Веика част што сам овдје с вама, увијек је велико и задовољство учествовати у име Владе Србије. Србија је увијек ту и увијек спремна да помогне - истакла је Брнабићева.

20.35 - Хуманитарни број 1411 до сада је позван 65.852 пута.

20.32 - Директорка Завода за трансфузијску медицину Републике Српске Гордана Гузијан рекла је да традиционална акција "С љубављу храбрим срцима" доприноси унапређењу здравственог и социјалног система Српске.

Она је захвалила предсједниу Српске Милораду Додику који је препознао значај успостављања регистра добровољних давалаца матичних ћелија и оснивања лабораторије за ХЛА типизацију ткива, као и свим грађанима који су подржали акцију.

20.27 - Хуманитарни број 1411 до сада је позван 65.070 пута.

20.26 - Донаторско вече почело интонирањем химни "Моја Република" и "Боже правде"

20.10 - Почело донаторско вече

20.03 -  Грађани се окупљају на платоу испред РТРС-а

19.55 - Званице стигле у Административни центар Владе Републике Српске гдје убрзо почиње донаторско вече

19.50 - Трг Републике Српске спреман за хуманитарни концерт "С љубављу храбрим срцима"

Република Српска ће овог децембра, као и много пута до сада, исписати још једну страницу о хуманости и заједништву, подржавајући овогодишњу, четрнаесту по реду, хуману мисију "С љубављу храбрим срцима".

Сав приход намијењен за успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија и оснивање лабораторије за ХЛА типизацију ткива при Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Завод за трансфузијску медицину Републике Српске исказао је потребу за успостављањем регистра добровољних давалаца матичних ћелија хематопоезе Републике Српске, односно, оснивање лабораторије за ХЛА типизацију ткива при Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Оснивањем лабораторије при Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, те успостављањем регистра добровољних давалаца матичних ћелија, грађанима Српске који су обољели од болести које угрожавају живот као што су леукемија, апластична анемија, имуне дефицијенције, урођени поремећаји метаболизма и друге, биће омогућено да се претраживањем база властитог и свјетског регистра пронађу несродни даваоци који би били подударни са примаоцем.

У оквиру акције до 31. децембра активан је и М:тел хуманитарни број 1411.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена број: 571-010-00002700-15 код БПШ Бањалука и девизни рачун ИБАН БА:395710070400006774 /партија: 0070400000067/ отворен код БПШ Бањалука.

Грађани могу дати свој допринос и показати, као и свих ранијих година, да је Српска друштво хуманих људи, спремно да пружи помоћ и подршку онима којима је потребна.