latinica  ћирилица
11/01/2024 |  17:35 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

Уручени златници за бебе рођене 9. јануара у Источном Сарајеву, Градишци, Фочи и Зворнику (ВИДЕО)

Златници којима је предсједник Републике Српске Милорад Додик даровао све бебе рођене у Српској на Дан Републике Српске - 9. јануара, данас су уручени у болници у Источном Сарајеву, Градишци, Фочи и Зворнику.
Златник за бебе рођене 9. јануара, дар предсједника Српске - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Златник за бебе рођене 9. јануара, дар предсједника СрпскеФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

У Источном Сарајеву златнике за три бебе рођене у Болници "Србија" у Источном Сарајеву уручио је директор ове установе Небојша Шешлија.

- Част ми је што у име предсједника Додика имам прилику да дарујем два дјечака и дјевојчицу који су рођени 9. јануара у нашем породилишту. Честитам срећним родитељима, а бебама желим добро здравље и срећу - истакао је Шешлија и захвалио Додику за диван гест даривања беба рођених на Дан Републике Српске, саопштено је из Болнице "Србија".

Директор Болнице Градишка Рајко Додик уручио је златнике за три бебе рођене у породилишту ове здравствене установе на Дан Републике Српске.

Златницима су даривани Илија Радуловић из Прњавора, те Христина Поповић и Софија Лајић из Градишке, а њихове мајке захвалиле су предсједнику Додику за овај гест, као и особљу породилишта. Директор Болнице је бебама пожелио много здравља и среће.

Међу 25 беба рођених 9. јануара, које је предсједник Српске даровао златником поводом Дана Републике, је и Ирис, прворођено дијете породице Јелице и Огњена Павловића из Фоче. Мајци најмлађе Фочанке, златник је уручила помоћник директора Универзитетске болнице Фоча Марија Петровић Пајкановић.

Директор зворничке Болнице Иван Поповић и начелница Одјељења гинекологије и акушерества Душица Обућина уручили су златнике бебама које су 9. јануара стигле на свијет у овој болници. Златници су уручени Маријани Маринковић и њеној кћерки Иви и Лидији Јовић и њеном сину Миленку.

Подсјећамо, јуче су златници уручени за бебе рођене у Универзитетском клничком центру Републике Српске и бијељинској Болници "Свети врачеви".