latinica  ћирилица
07/02/2024 |  18:50 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Изненађење за родитеље у Бањалуци - вртићи у јулу на колективном годишњем (ВИДЕО)

Бањалучки Центар за предшколско васпитање и образовање Бањалука изненадио је родитеље и први пут најавио колективни годишњи одмор од 15. до 26. јула. Вртиће у оквиру Центра похађа више од 2.500 малишана. Поједини родитељи су у проблему и без алтернативног рјешења.
Дјеца у вртићу - Фото: РТРС
Дјеца у вртићуФото: РТРС

Пристигло обавјештење негативно је изненадило родитеље чија дјеца похађају вртиће у оквиру Центра за предшколско васпитање. Док једни имају спремно резервно рјешење, други су се ипак нашли у незавидном положају.

Законом о раду Републике Српске, запосленима је загарантовано минимално кориштење првог дијела годишњег одмора, појашњава директор Центра.

Јулска пауза, каже, најављена је правовремено, како би родитељи имали довољно времена да пронађу алтернативно рјешење.

- Ми смо се одлучили на организовање колективног годишњег одмора из разлога што смо увидјели да након прошлогодишњег рада Центар је бројем запослених и дјеце која похађају превазишао ту могућност да се на било који други начин организује, а да то буде безбједан боравак за дјецу - сматра Петар Јокановић директор Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука.

Из Града најављују детаљну анализу аргумената и разговоре.

- Ми смо сервис и Градска управа, и ова јавна установа и не можемо се понашати на начин да удовољавамо себи и радницима, него оним људима због којих ваља и постојимо - рекао је Љубо Нинковић предсједник Скупштине града Бањалука.

Градоначелник Драшко Станивуковић наводи да се треба доброразмотрити.

- Ми смо ти који служимо Граду и грађанима. И ја планирам свој годишњи, али планирам када видим да је све у граду мирно па одете на два три дана - додао је он.

Из Центра за предшколско васпитање и образовање моле родитеље за разумијевање и стрпљење. И док ће неки излаз пронаћи у тзв. "бака сервису", други ће ипак бити приморани да буду још сналажљивији.