latinica  ћирилица
12/02/2024 |  15:24 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Суд БиХ за РТРС: Служба за заједничке послове институција БиХ затражила уклањање стабала

За уклањање стабала око комплекса правосудних институција је надлежна Служба за заједничке послове институција БиХ, која је током прошле године тражила од надлежног кантоналног предузећа "Парк" да уклони стабла која су била оштећена временским неприликама, као и да поткрате остала стабла уз ограду, како би се могло извршити планирано фарбање ограде у наредном периоду, истакли су из Суда БиХ за РТРС.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

Процјена Одјељења за унутрашњу контролу Суда БиХ је да се сваки пут када је заказано рочиште у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика, ангажују припадници МУП-а КС и припадници Дирекције за координацију полицијских тијела ради што већег нивоа безбједности и свих странака у поступку као и самих запослених, навели су из Суда БиХ.

- Што се тиче безбједнисти на платоу паркингу испред зграде, у члану 5. Закона о судској полицији БиХ се, између осталог наводи да Судска полиција БиХ пружа помоћ приликом обезбјеђивања судија и службеника Суда, као и других лица унутар Суда, интерног обезбјеђивања зграде Суда, те извршавања других налога Суда - истакли су из Суда.

Навели су да Одјељење за унутрашњу контролу Суда БиХ, у предметима за које се процијени да је то потребно, сваки пут тражи ангажман МУП-а КС, те Дирекције за координацију полицијских тијела, те са њима одржава континуирану комуникацију у циљу што већег нивоа безбједности за све странке и запослене.